In de pers verschijnen regelmatig berichten van voedselbesmettingen en voedselintoxicaties. Dergelijke negatieve berichtgeving kan direct en indirect een aanzienlijke financiële impact voor het getroffen bedrijf met zich meebrengen.

Bovendien kunnen er rechtszaken en strafrechtelijke sancties volgen. Elke actor in de voedingssector blijft immers aansprakelijk voor de kwaliteit en de veiligheid van de voedingsmiddelen die hij produceert, bewerkt, verhandelt of transporteert. De wetgever verplicht elke operator in de voedselketen om onder meer een autocontrolesysteem dat op het HACCP-principe is geënt in te voeren. Hygiënisch werken en inzicht in de microbiologische grondslagen zijn van primordiaal belang, maar niet voldoende.

In deze bijscholing gaat Dr. Dirk Adang in op de oorzaken van voedselbesmetting en hoe men preventief maatregelen – zowel op de werkvloer als op het managementniveau – kan nemen om dergelijke scenario’s te vermijden.

Ontdek of deze opleiding momenteel op de agenda staat

Dit onderwerp staat momenteel niet op de agenda?
Contacteer Barbara en wij houden u op de hoogte.

Grasduinen in ons volledige aanbod

Dit of een gelijkaardig onderwerp als in-house opleiding?
Contacteer Barbara