Actualia bouwrecht en verzekeringen: ABR-polis | 10-jarige aansprakelijkheid en de Wet Peeters | multi­disciplinair (samen)­werken in bouw­team in België | kabelschade

23 augustus 2019 @ 09:15 - 17:15

Hasselt

Inschrijven Print sessie

Inleiding

Deze studiedag maakt deel uit van de Confocus Rechtsdagen die jaarlijks in augustus georganiseerd worden voor advocaten. De sprekers van dit programma zullen hun focus leggen op de juridische inhoud van de onderwerpen. Inhoudelijke vragen kunnen op voorhand gesteld worden aan Barbara.

Programma

08u15
Registratie van de deelnemers en ontvangst met koffie

09u15
Alle Bouw­plaats­Risico’s (ABR-polis): mogelijk­heden, oplos­singen en beperk­ingen. Realistische benadering van de tweede afdeling Burgerlijke Aan­sprakelijk­heid

Dhr. Willy Van Duffel (Ervaren docent verzekerings­materies

In deze opleiding wordt de ABR-verzekering vanuit de praktische invalshoek besproken: ABR-verzekering: basisprincipes, basiswaarborg, facultatieve waarborgen en uitsluitingen. 

10u45
Koffiepauze

11u15
10-jarige aan­sprakelijk­heid en de Wet Peeters: brengt deze nieuwe verplichte verzekering evenveel vragen als oplossingen? Of einde van het (bedoelde) werk?

Dhr. Willy Van Duffel (Ervaren docent verzekerings­materies)

In deze opleiding wordt de 10-jarige aansprakelijkheid vanuit de praktische invalshoek besproken: opvallende recente arresten, controleverzekering en de (nieuwe) verplichte BA-verzekering voor aannemers.

12u45
Lunch

13u45
Multi­disciplinair (samen)­werken in bouw­team in België. Een kennis­making vanuit rechts­vergelijkend perspectief

Mr. Dario Petosa (Lydian Lawyers)

15u15
Koffiepauze

15u45
Kabelschade: aansprakelijkheid en verweer

Mr. Roel De Kaesteker (Advocaat)

17u15
Einde van de opleiding

Prijs

  • Prijs: € 330 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

Instituut voor Bedrijfsjuristen (IBJ): erkenning in aanvraag.

BIV: erkenning in aanvraag.

Landmeters-experten: Confocus is een door de Federale Raad van landmeters-experten erkende organisator. Deze opleiding is erkend voor 3 uur in het kader van de permanente vorming voor de landmeters-experten (volgens art. 9 Reglement permanente vorming) of voor het aantal BIV-uren, mits erkenning van deze opleiding door het BIV (volgens art. 3 Reglement permanente vorming)

Orde van Architecten: erkenning in aanvraag.

OVB: erkend voor 6 punten permanente vorming.

FSMA (500060A) - verzekeringen: Confocus is geaccrediteerd door FSMA. Deze opleiding is geaccrediteerd voor 6 opleidingspunten voor verzekeringstussenpersonen.

LOCATIE

Hogeschool PXL-Congress

Elfde-Liniestraat 23a - Gebouw D (1e verdieping)
3500 Hasselt

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers