Actualia vennootschapsrecht 2019: het nieuwe WVV | BV/NV in detail | conflicten in vennootschappen | bestuurdersaansprakelijkheid na het WVV

27 augustus 2019 @ 09:15 - 17:15

Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Inschrijven Print sessie

Inleiding

Deze studiedag maakt deel uit van de Confocus Rechtsdagen die jaarlijks in augustus georganiseerd worden voor advocaten. De sprekers van dit programma zullen hun focus leggen op de juridische inhoud van de onderwerpen. Inhoudelijke vragen kunnen op voorhand gesteld worden aan Barbara.

Programma

08u15
Registratie van de deelnemers en ontvangst met koffie

09u15
Bestuurdersaansprakelijkheid na het WVV

Mr. Dominique De Marez (Eubelius)

Tijdens deze sessie wordt de aansprakelijkheid na het WVV van de voormalige bestuurders na faillissement behandeld. De verschillende aansprakelijkheidsgronden worden overzichtelijk en aan de hand van heel wat voorbeelden besproken.

10u45
Koffiepauze

11u15
Het nieuw WVV: alles verandert? Of toch niet? Focus op algemene bepalingen en vennootschapsvormen anders dan BV/NV

Mr. Pieter Van den Broeck & Mr. Maxime Monard (Monard Law)

In deze sessie geven de sprekers een algemene inleiding van het nieuwe vennootschapsrecht, gevolgd door een meer gedetailleerde behandeling van het nieuwe recht m.b.t. de maatschap, de vennootschap onder firma en de gewone commanditaire vennootschap (Boek 4). Daarnaast belichten de sprekers ook enkele nieuwigheden uit de algemene bepalingen (Boek 1) en de bepalingen gemeenschappelijk aan alle rechtspersonen (Boek 2) met relevantie voor de praktijk.

12u45
Lunch

13u45
BV/NV in detail doorgelicht. Is er nog een verschil?

Mr. Pieter Van den Broeck & Mr. Maxime Monard (Monard Law)

De BV is een hele nieuwe rechtsvorm, maar ook de NV onderging doorgedreven wijzigingen. De sprekers bespreken het nieuwe recht voor BV en NV in detail, met heel wat voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast belichten zij ook de verschillen tussen beide rechtsvormen, zodat u geïnformeerd kan beoordelen en adviseren welke rechtsvorm in welke situatie het meest geschikt is.

15u15
Koffiepauze

15u45
Conflicten in de vennootschap

Mr. Pieter Van den Broeck (Monard Law)

Ook in het vennootschapsleven rijzen er heel wat conflicten. Het nieuwe vennootschapsrecht brengt slechts beperkte wijzigingen mee aan de juridische tools voor de betrokkenen bij een conflict. De actiemiddelen blijven grotendeels gelijk, de – nog steeds populaire – geschillenregeling kreeg wel een grondige update. De sprekers behandelen de diverse actiemiddelen in detail en reiken daarbij ook illustraties uit recente rechtspraak aan.

17u15
Einde van de opleiding

Prijs

  • Prijs: € 330 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

Instituut voor Bedrijfsjuristen (IBJ): erkend voor 6 punten permanente vorming.

IAB (B0574/2018-09): erkend voor 6 uren permanente vorming.

BIBF-IBR: erkenning in aanvraag.

OVB: erkend voor 6 punten permanente vorming.

LOCATIE

Holiday Inn Expo Gent

Maaltekouter 3
9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers