Audits 2020: basiswetgeving | officiële versus commerciële kwaliteitssystemen

27 maart 2020 @ 09:00 - 17:00

Hasselt

Inschrijven Print sessie

Programma

08u30
Registratie van de deelnemers en welkomstkoffie

09u00
Basiswetgeving

Eveline Notebaert (Q-Support)

Naar aanleiding van een aantal voedselcrisissen die ook ons land hebben getroffen in de jaren 90 en mede door de oprichting van het FAVV begin 2000, zijn een reeks nieuwe wetgevingen van kracht geworden met betrekking tot hygiëne en de officiële controles in de levensmiddelenindustrie. Volgende items in de context van wetgeving worden nader toegelicht en besproken:
o FAVV en EFSA
o General Food Law (Europese Verordening 178/2002)
o Hygiënepakket met de Europese Verordeningen 852/2004, 853/2004 en 183/2005
o Officiële controles zoals beschreven in de Europese Verordeningen 882/2004 en 854/2004

13u00
Lunch

14u00
Officiële versus commerciële kwaliteitssystemen

Eveline Notebaert (Q-Support)

De wirwar van officiële en commerciële kwaliteitssystemen met elk hun eigen doelstellingen wordt uiteengerafeld en besproken. Op basis van de GMP- en HACCP-beginselen wordt het wettelijk kader geschetst, aangevuld met een bespreking en uiteenzetting van wat autocontrole, gidsen en officiële audits zijn. Aansluitend wordt een overzicht gegeven van de courant toegepaste commerciële kwaliteitssystemen in de voedingsindustrie. Volgende items in deze context worden nader toegelicht en besproken:

  • Basisvoorwaardenprogramma’s: definitie, principes en implementatie
  • HACCP: definitie, voorbereiding en implementatie
  • Autocontrole: definitie, verplichtingen, versoepelingen en gidsen
  • Commerciële kwaliteitssystemen (GMP+, Global Gap, IBK, BRC, FSSC22000, …)
  • Officiële versus commerciële kwaliteitssystemen

18u00
Einde van de opleiding

Prijs

  • Prijs: € 250 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

FAVV: erkenning in aanvraag.

LOCATIE

Hasselt (locatie volgt)


3500 Hasselt

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers