live webinar

Wegwijs in de actualiteit van MiFID, AssurMiFID en antiwitwas voor de financiële tussenpersonen: waar moeten zij zich aan houden?

17 december 2020 @ 09:00 - 12:30

Inschrijven Print sessie

Programma

09u00
Start van de LIVE webinar

Docent: Carl Wtterwulghe heeft ruim 40 jaar ervaring in de verzekeringswereld (o.m. bij Union Fenix Espagnol, Royale Belge, AXA en Delta Lloyd Life). Hij was actief lid van de commissie distributie en de werkgroepen MIFID bij Assuralia en bouwde zo een aanzienlijke kennis op over AssurMiFID en de uitwerking hiervan. Sinds 2014 is Carl Wtterwulghe actief als opleider voor verschillende opdrachtgevers. Ondertussen gaf hij al meer dan 300 opleidingssessies aan 6.500 deelnemers. Hij geeft ook regelmatig opleidingen voor maatschappijen en verzekeringstussenpersonen. Verder begeleidt hij tientallen distributeurs in verzekeringen bij de toepassing van AssurMiFID-gedragregels en de antiwitwaswetgeving.

Wegwijs in de actualiteit van MiFID, AssurMiFID en antiwitwas voor de financiële tussenpersonen:
waar moeten zij zich aan houden?

Voor de financiële tussenpersonen is er de laatste tijd erg veel veranderd : MiFID, AssurMiFID en Antiwitwas.

 • Voor de financiële tussenpersoon met een bankactiviteit is er MiFID I en MiFID II. Deze laatste richtlijn is van toepassing in België sinds 3 januari 2018.
  Tijdens het eerste gedeelte van de uiteenzetting zal er een overzicht gemaakt worden over welke regels er nu van toepassing zijn in de banksector.
 • Voor de financiële tussenpersoon met een verzekeringsactiviteit heeft de Belgische regering ook de AssurMiFID-gedragsregels aangepast sinds het invoege treden van de wet van 6 december 2018 tot omzetting van Richtlijn (EU) 2016/97 van het Europees Parlement en de Raad van 20 januari 2016 betreffende verzekeringsdistributie op 28 december 2018.
  In het tweede gedeelte van dit seminarie worden de gedragsregels AssurMiFID, die nu van toepassing zijn toegelicht.
 • Naast dit alles zullen de nieuwe regels tot voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten, ingevoerd door de wet van 18 september 2017 besproken worden in het laatste gedeelte.

12u30
Einde van de LIVE webinar en mogelijkheid tot vraagstelling

Prijs

 • Prijs: € 200 (excl. btw)

Hoe betalen?

Erkenningen

FSMA (500060A) - verzekeringen: Confocus is geaccrediteerd door FSMA. Deze opleiding is geaccrediteerd voor 3 opleidingspunten voor verzekeringstussenpersonen.

Confocus E-learning: Live webinar

Het E-learning platform van Confocus biedt u heel wat mogelijkheden!

 • Een live webinar vindt plaats op een vaste datum en uur. Log bij een LIVE webinar tijdig in!
 • Let op: bij uw 1ste inschrijving voor een (on demand of live) webinar krijgt u bijkomend ook een (éénmalige) mail van ons E-learningplatform met de vraag om een persoonlijk profiel aan te maken.
 • Via deze link gaat u naar het e-learningplatform waar u de gekozen webinar(s) kan bekijken
 • Betalen: U krijgt van ons een factuur via e-mail.
 • Vragen stellen tijdens de uitzending: Tijdens de uitzending kunt u vragen stellen aan de lesgever via een live chat.
 • Attest: U ontvangt uw deelnameattest in de week nà het volgen van de opleiding én het betalen van de factuur.
 • Bezoek onze FAQ-pagina voor meer praktische informatie

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Meer contactgegevens

Sprekers