seminarie

Wetgeving landverzekeringsovereenkomst: deel 1 | gemeenschappelijke bepalingen van de regelgeving landverzekeringsovereenkomst, van toepassing op alle verzekeringscontracten

12 juni 2020 @ 09:00 - 13:15

Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Inschrijven Print sessie

Inleiding

Tijdens deze opleiding behandelen wij een aantal onderwerpen in verband met de wetgeving “Landverzekeringsovereenkomst” (deel 4 van de verzekeringswet van 14 april 2014). De hoofdbedoeling is om voor elk van die onderwerpen een inzicht te geven hoe deze bepalingen van de verzekeringswet door de rechtsleer en rechtspraak worden geïnterpreteerd en toegepast. De opleiding is opgesplitst in twee delen die elk afzonderlijk kunnen gevolgd worden. In deel 1 gaat het over een aantal bepalingen van de regelgeving “landverzekeringsovereenkomst” die van toepassing zijn op alle verzekeringscontracten. In deel 2 gaat de aandacht naar een aantal bepalingen met betrekking tot de aansprakelijkheidsverzekeringen.

Programma

08u30
Registratie van de deelnemers en welkomstkoffie

09u00
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Jacques Van Keirsbilck (Risk and Insurance coach). De docent heeft meer dan 35 jaar ervaring in verzekeringen, als consultant in het kader van grote makelaarskantoren en als risk manager van respectievelijk InBev en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel. Op vandaag is hij nog altijd actief als risk en insurance consultant waarbij hij ondernemingen coacht op het vlak van risico-analyse en daarbij aansluitende verzekeringen.

Tijdens deze opleiding worden alvast de volgende thema’s toegelicht:
• Wie zijn de betrokken partijen bij een verzekeringsovereenkomst ? Wat met de verzekering voor rekening van … (artikel 92 VW)?
• Het verzekerbaar belang als één van de essentiële voorwaarden om aanspraak te maken op de verzekeringsprestatie.
• Basisverplichting voor de verzekeringsnemer: De mededelingsplicht. Bij het afsluiten van de verzekeringsovereenkomst maar ook tijdens de looptijd ervan.
• Bewijs en interpretatie van de verzekeringsovereenkomst: zijn de regels wel zo duidelijk?
• Verval van het recht op de verzekeringsprestatie: welke middelen kan een verzekeraar inroepen om zijn waarborg te weigeren en onder welke voorwaarden?
• De subrogatievordering: toelichting bij de diverse principes vervat in artikel 95 van de verzekeringswet en met soms verrassende rechtspraak.
• Enkele juridische knelpunten in verband met de sanctie bij niet betaling van de premie.
• Opzegging van de verzekeringsovereenkomst: Bijzonder geval van de opzegging van de verzekeringsovereenkomst na schadegeval.
• Welke verjaringsregels zijn van toepassing in het domein van de landverzekeringsovereenkomsten? En wat is de relatie met andere verjaringsregels?

13u15
Einde van de opleiding, mogelijkheid tot vraagstelling en broodjesbuffet

Prijs

  • Prijs: € 200 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

IGO (Instituut voor Gerechtelijke Opleiding): erkenning in aanvraag.

OVB: erkend voor 4 punten permanente vorming.

FSMA (500060A) - verzekeringen: Confocus is geaccrediteerd door FSMA. Deze opleiding is geaccrediteerd voor 4 opleidingspunten voor verzekeringstussenpersonen.

LOCATIE

Holiday Inn Expo Gent

Maaltekouter 3
9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Meer contactgegevens

Sprekers