seminarie

Wetgeving landverzekeringsovereenkomst: deel 2 | de bepalingen in verband met de aansprakelijkheidsverzekeringen

19 juni 2020 @ 09:00 - 13:15

Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Inschrijven Print sessie

Inleiding

Tijdens deze opleiding behandelen wij een aantal onderwerpen in verband met de wetgeving “Landverzekeringsovereenkomst” (deel 4 van de verzekeringswet van 14 april 2014). De hoofdbedoeling is om voor elk van die onderwerpen een inzicht te geven hoe deze bepalingen van de verzekeringswet door de rechtsleer en rechtspraak worden geïnterpreteerd en toegepast. De opleiding is opgesplitst in twee delen die elk afzonderlijk kunnen gevolgd worden. In deel 1 gaat het over een aantal bepalingen van de regelgeving “landverzekeringsovereenkomst” die van toepassing zijn op alle verzekeringscontracten. In deel 2 gaat de aandacht naar een aantal bepalingen met betrekking tot de aansprakelijkheidsverzekeringen.

Programma

08u30
Registratie van de deelnemers en welkomstkoffie

09u00
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Jacques Van Keirsbilck (Risk and Insurance coach). De docent heeft meer dan 35 jaar ervaring in verzekeringen, als consultant in het kader van grote makelaarskantoren en als risk manager van respectievelijk InBev en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel. Op vandaag is hij nog altijd actief als risk en insurance consultant waarbij hij ondernemingen coacht op het vlak van risico-analyse en daarbij aansluitende verzekeringen.

Onderwerpen die tijdens deze opleiding worden toegelicht:
• De betrokken partijen in de aansprakelijkheidsverzekering: verzekerde en benadeelde. En wat als een verzekerde toevallig een benadeelde is?
• Toepassingsgebied: wat met aansprakelijkheidsdekkingen in het kader van zakenverzekeringen?
• De juridische jungle inzake de gelding van de waarborg in de tijd.
• De verzekeraar heeft de leiding van het geschil: maar wat bij een belangenconflict?
• Enkele hete hangijzers in verband met de schaderegeling (vrije beschikking over de schadevergoeding – kwitantie tot afrekening – schadeloosstelling door de verzekerde).
• Een interessant drieluik: het eigen recht van de benadeelde, de niet tegenstelbaarheid van rechtsverval en het verhaalsrecht van de verzekeraar.
• Wat als meerdere aansprakelijkheidspolissen voor eenzelfde schadegeval aan de orde kunnen zijn (problematiek van de samenloop van aansprakelijkheidsverzekeringen)?
• Ter afronding: enkele belangrijke juridische aandachtspunten wat betreft de polisvoorwaarden zelf.

13u15
Einde van de opleiding, mogelijkheid tot vraagstelling en broodjesbuffet

Prijs

  • Prijs: € 200 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

IGO (Instituut voor Gerechtelijke Opleiding): erkenning in aanvraag.

OVB: erkend voor 4 punten permanente vorming.

FSMA (500060A) - verzekeringen: Confocus is geaccrediteerd door FSMA. Deze opleiding is geaccrediteerd voor 4 opleidingspunten voor verzekeringstussenpersonen.

LOCATIE

Holiday Inn Expo Gent

Maaltekouter 3
9051 Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers