Milieuopleiding 2019: HACCP - voedselveiligheid

08 november 2019 @ 13:30 - 17:00

Hasselt

Inschrijven Print sessie

Programma

13u00
Registratie van de deelnemers en broodjesbuffet

13u30
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Dr. Dirk Adang, Gastprofessor UHasselt

In de pers verschijnen regelmatig berichten van voedselbesmettingen en voedselintoxicaties. Dergelijke negatieve berichtgeving kan direct en indirect een aanzienlijke financiële impact voor het getroffen bedrijf met zich meebrengen.
Bovendien kunnen er rechtszaken en strafrechtelijke sancties volgen. Elke actor in de voedingssector blijft immers aansprakelijk voor de kwaliteit en de veiligheid van de voedingsmiddelen die hij produceert, bewerkt, verhandelt of transporteert. De wetgever verplicht elke operator in de voedselketen om onder meer een autocontrolesysteem dat op het HACCP-principe is geënt in te voeren. Hygiënisch werken en inzicht in de microbiologische grondslagen zijn van primordiaal belang, maar niet voldoende. In deze bijscholing gaat Dr. Dirk Adang in op de oorzaken van voedselbesmetting en hoe men preventief maatregelen – zowel op de werkvloer als op het managementniveau – kan nemen om dergelijke scenario’s te vermijden.

17u00
Einde van de opleiding en mogelijkheid tot vraagstelling

Prijs

KMO-PORTEFUILLE
Maak gebruik van de KMO-portefeuille en recupereer 40% van het inschrijvingsgeld.

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

Milieucoördinatoren: erkend voor 3 uur permanente vorming.

LOCATIE

Hasselt (locatie volgt)


3500 Hasselt

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers