Notarieel tucht- en tuchtprocesrecht: algemene principes en krachtlijnen (deze opleiding wordt verplaatst naar het najaar)

03 juli 2018 @ 13:30 - 17:00

Edegem (Antwerpen)

Inschrijven

Programma

13u00
Registratie van de deelnemers en broodjesbuffet

13u30
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Dhr. Bart Van Den Bergh (Raadsheer Hof van Beroep, Antwerpen en magistraat met opdracht bij het Hof van Cassatie, Wetenschappelijk medewerker Universiteit Hasselt)

In deze opleiding wordt ingegaan op het notarieel tuchtrecht, zowel intern (met de kamer van notarissen als tuchtrechter) als extern (met de overheidsrechter als tuchtrechter). Het onderscheid wordt belicht met de strafvordering en de burgerlijke (aansprakelijkheids-)vordering. Geen enkele procedurele vraag blijft onbeantwoord. De wisselwerking tussen de syndicus en het Openbaar Ministerie wordt toegelicht. Telkens komt de relevante rechtspraak van het Europees Hof voor de Mensenrechten, van het Hof van Cassatie en van het Grondwettelijk Hof komt aan bod. Ook wordt stilgestaan bij de rechtspositie van de notaris (informatierechten, recht op onderzoeksmaatregelen, recht op bijstand, verjaringstermijn, rechtsmiddelen,…).

17u00
Einde van de opleiding en mogelijkheid tot vraagstelling

Prijs

  • Prijs: € 230 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Locatie

Congrescentrum Ter Elst

Kattenbroek 1
2650 Edegem (Antwerpen)

Routebeschrijving

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Meer contactgegevens

Sprekers

Pin It on Pinterest

Share This