Ondernemingsverzekeringen: is uw bedrijf goed verzekerd?

07 June 2018 @ 09:00 - 17:00

Hasselt

Inschrijven

Inleiding

Heeft u soms twijfels of uw onderneming wel goed verzekerd is? Voelt u zich wat onwennig bij het verzekeringsjargon? Bent u niet helemaal zeker of uw verzekeringsmakelaar u de juiste service geeft? Verzekeringen: een noodzakelijk kwaad. Daarom besteden wij er meestal (te) weinig aandacht aan. En toch: als het noodlot dan toch toeslaat verwachten wij dat een schadegeval vlot afgehandeld wordt. Maar pas dan duiken dikwijls problemen op. Problemen die in veel gevallen vermeden konden worden.  Deze opleiding heeft als doel de “verzekeringsleek” wegwijs te maken in het labyrint van de verzekeringen.

Programma

08u30
Registratie van de deelnemers en welkomstkoffie

09u00
Start van de opleiding (incl. 15' koffiepauze)

Jacques Van Keirsbilck (Risk and Insurance coach). De docent heeft meer dan 35 jaar ervaring in verzekeringen, als consultant in het kader van grote makelaarskantoren en als risk manager van respectievelijk InBev en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel. Op vandaag is hij nog altijd actief als risk en insurance consultant waarbij hij ondernemingen coacht op het vlak van risico-analyse en daarbij aansluitende verzekeringen.

  • Welke zijn de belangrijkste verzekeringscontracten voor een onderneming? En wat is verzekerd door elk van deze verzekeringscontracten?
  • Welke zijn de belangrijkste verplichtingen van de verzekeringswetgeving waarmee u als verzekeringsnemer best rekening houdt?
  • Wat zijn de fundamentele bouwstenen van een efficiënt verzekeringsprogramma? Hoe brengt u de risico’s die u wil verzekeren in kaart?
  • Hoe komt een verzekeringsovereenkomst tot stand? Welke stappen moeten doorlopen worden? En welke rol speelt u in elk van deze stappen? En uw makelaar?

12u30
Lunch en netwerking

13u30
Start namiddagprogramma (incl. 15' koffiepauze)

  • Waar moet u op letten eenmaal de verzekeringsovereenkomst is afgesloten?
  • Wijzigen van verzekeraar: heeft dit zin? Onder welke voorwaarden?
  • Wat bij schadegeval?
  • Wat mag u als dienstverlening verwachten van uw verzekeringsmakelaar?

17u00
Einde van de opleiding

Prijs

  • Prijs: € 350 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

IGO: Het Instituut voor gerechtelijke opleiding neemt de inschrijvingskost van deze studiedag ten laste voor alle magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde die effectief deelnemen aan deze studiedag. Voor hen die zich inschreven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is evenwel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

FSMA (500060A) - verzekeringen: Deze opleiding is niet erkend. Wij kunnen hier bijgevolg geen FSMA-attest voor uitreiken.

OVB (mits voldoende interesse): erkenning in aanvraag.

Locatie

Hogeschool PXL-Congress

Elfde-Liniestraat 23a - Gebouw D (1e verdieping)
3500 Hasselt

Routebeschrijving

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Meer contactgegevens

Sprekers

Pin It on Pinterest

Share This