seminarie

Nieuwe alternatieven tot oplossing in het familierecht: van vechtscheiding naar verantwoordelijke echtscheiding

12 juin 2018 @ 13:30 - 17:00

Edegem (Antwerpen)

Inscrivez-vous Imprimer session

Programme

13u00
Registratie van de deelnemers en welkomstkoffie

13u30
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Mr. Michaël Warson (Advocaat)

De nieuwe wetgeving zal aanleiding geven tot nieuwe praktijken in het familierecht. De activering van de rechter, de advocaat, de notaris en zelfs die van de gerechtsdeurwaarder zal een nieuw bewustzijn creëren bij de consument van het familierecht.

De rechter kan vragen naar wat voorafgaand aan de opstart van de gerechtelijke procedure ondernomen werd om tot oplossingen te komen, met inbegrip van de persoonlijke verschijning van partijen om hen dat zelf te vragen. Voorts wordt de bemiddelingswet op méér dan één punt gewijzigd en wordt mogelijks ineens de gloednieuwe collaboratieve onderhandeling boven het doopvont gehouden.

Deze en andere wijzigingen zijn nieuwe uitdagingen maar vooral nieuwe opportuniteiten voor al degenen die hun cliënten “nieuwe stijl” wensen te begeleiden naar oplossingen van verantwoordelijk ouderschap en gedragen regelingen met betrekking tot hun vermogen. De vechtscheidingsadvocaat verliest in de nieuwe wetgeving terrein en wordt mogelijk met uitsterven bedreigd.

17u00
Einde van de opleiding

Prix

  • Prix: € 220 (HTVA)

Comment payer?

Inscrivez-vous

Accréditations

IGO: Het Instituut voor gerechtelijke opleiding neemt de inschrijvingskost van deze studiedag ten laste voor alle magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde die effectief deelnemen aan deze studiedag. Voor hen die zich inschreven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is evenwel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

OVB (juridisch): accréditation à concurrence de 4 punten de formation.

Nationale Kamer van Notarissen: accréditation à concurrence de 3.5 uur de formation.

Endroit

Congrescentrum Ter Elst

Kattenbroek 1
2650 Edegem (Antwerpen)

Voir les directions

View locations

Questions?

Posez votre question à Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Plus de données de contact

Orateurs