Het nieuwe vennootschapsrecht: wat is van belang voor de (transactie)praktijk?

20 juin 2019 @ 13:00 - 17:15

Berchem (Antwerpen)

Inscrivez-vous Imprimer session

Programme

12u30
Registratie van de deelnemers en broodjesbuffet

13u00
Start van de opleiding (incl. korte koffiepauze)

Mr. Pieter Van den Broeck (advocaat-partner, Monard Law) & Mr. Maxime Monard (advocaat-associate partner Monard Law)

Het nieuwe vennootschapsrecht zal ook haar stempel drukken op de dagdagelijkse M&A en Venture Capital (VC) praktijk. Hoewel de koopovereenkomst bij een aandelentransactie er slechts op enkele kleinere punten anders zal uitzien in de toekomst, brengt het nieuwe vennootschapsrecht heel wat vennootschapsrechtelijke aandachtspunten (bv. de wettelijke en statutaire overdrachtsbeperkingen) en opportuniteiten (bv. inzake financiële steunverlening) met zich mee. De ingrijpende wijzigingen van het nieuwe vennootschapsrecht zullen ongetwijfeld ook een belangrijke impact hebben op statuten en aandeelhoudersovereenkomsten. Ook worden de regels voor vennootschapsrechtelijke herstructureringen op bepaalde punten vereenvoudigd en gewijzigd en beter afgestemd op de praktijk (bv. een duidelijke definitie van een partiële splitsing). Ten slotte voert het nieuwe recht ook een duidelijke procedure in voor een grensoverschrijdende zetelverplaatsing met bijhorende omzetting. Al deze nieuwigheden worden systematisch besproken, met duiding voor de verwachte impact op de M&A en VC praktijk en dit vanuit een duidelijke praktische invalshoek (tips & tricks).

17u15
Einde van de opleiding en mogelijkheid tot vraagstelling

Prix

  • Prix: € 220 (HTVA)

Comment payer?

Inscrivez-vous

Accréditations

IGO: Het Instituut voor gerechtelijke opleiding neemt de inschrijvingskost van deze studiedag ten laste voor alle magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde die effectief deelnemen aan deze studiedag. Voor hen die zich inschreven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is evenwel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

BIBF-IBR: accréditation à concurrence de 4 uur de formation.

IAB (B0574/2018-09): accréditation à concurrence de 4 uur de formation.

OVB: accréditation à concurrence de 4 punten de formation.

Nationale Kamer van Notarissen: accréditation à concurrence de 4 uren de formation.

Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (juridisch): la demande d'accréditation est en cours.

IBJ: la demande d'accréditation est en cours.

Inschrijven voor een opleiding die NOG NIET WERD ERKEND/GEACCREDITEERD? Schrijf in ‘onder voorbehoud’: (1) Noteer in het opmerkingenveld “Inschrijving onder voorbehoud van erkenning/accreditatie” | (2) Van zodra wij bericht ontvangen van de erkenningscommissie, brengen wij u IN ELK GEVAL persoonlijk op de hoogte | (3) Als de opleiding NIET wordt erkend/geaccrediteerd, heeft u de mogelijkheid om uw inschrijving kosteloos te annuleren | (4) Als de opleiding WEL wordt erkend/geaccrediteerd (wat bijna altijd het geval is), blijft uw inschrijving behouden

Endroit

Bluepoint Antwerpen (ALM Berchem)

Filip Williotstraat 9
2600 Berchem (Antwerpen)

Voir les directions

View locations

Questions?

Posez votre question à Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Plus de données de contact

Orateurs