seminarie

Verzekeringsrecht in de praktijk: het verhaalsrecht van de motorrijtuigenverzekeraar praktisch bekeken

13 décembre 2018 @ 13:30 - 17:00

Edegem (Antwerpen)

Inscrivez-vous Imprimer session

Introduction

De nieuwe minimumvoorwaarden 2018 van de aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen hebben de spelregels van het verhaalsrecht gewijzigd. Tijdens deze opleiding onderzoeken we verscheidene aspecten van het verhaalsrecht en bekijken we naast de minimumvoorwaarden, de andere wettelijke principes, de rechtspraak en de praktische toepassing door de verzekeraars. Na de opleiding heeft u een duidelijk overzicht van de wijzigingen en de eventuele gevolgen voor uw dagelijkse praktijk en weet u hoe de verzekeringsmaatschappijen deze wijzigingen toepassen.

Doelpubliek: juristen, advocaten, beheerders van schadedossiers, experten, medewerkers van verzekeringsmaatschappijen, tussenpersonen, verzekeringsmakelaars, ...

Programme

13u00
Registratie van de deelnemers en broodjesbuffet

13u30
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Dhr. Yves Van Stichel, senior opleider/consultant P&V en senior docent voor gespecialiseerde verzekeringstechnische opleidingen

Tijdens deze interactieve opleiding worden praktische voorbeelden, concrete gevallen en rechtspraak besproken. Aan bod komen o.a. volgende onderwerpen:

1. Inleidende begrippen
a. Niet-tegenstelbaarheid
b. Niet-verzekerde gevallen
2. De basis van het verhaalsrecht
3. De voorwaarden om het verhaalsrecht buit te oefenen
4. De gevallen van het verhaalsrecht
5. Tegen wie kan men verhaal uitoefenen?
6. Tot welk beloop heeft de verzekeraar verhaal?
7. Enkele praktijkgevallen

17u00
Einde van de opleiding en mogelijkheid tot vraagstelling

Prix

  • Prix: € 220 (HTVA)

Korting VIVIUM
Partnermakelaars van VIVIUM ontvangen een korting van 15% op het inschrijvingsgeld. Indien u recht heeft op deze korting, gelieve dit te vermelden in het veld 'opmerking' bij uw online inschrijving. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Comment payer?

Inscrivez-vous

Accréditations

IBJ: la demande d'accréditation est en cours.

FSMA (500060A) - verzekeringen: Confocus is geaccrediteerd door FSMA. Deze opleiding is geaccrediteerd voor 3 opleidingspunten voor verzekeringstussenpersonen.

OVB: accréditation à concurrence de 3 punten de formation.

IGO: Het Instituut voor gerechtelijke opleiding neemt de inschrijvingskost van deze studiedag ten laste voor alle magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde die effectief deelnemen aan deze studiedag. Voor hen die zich inschreven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste. Vervanging door een collega is evenwel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega.

Endroit

Congrescentrum Ter Elst

Kattenbroek 1
2650 Edegem (Antwerpen)

Voir les directions

View locations

Questions?

Posez votre question à Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Plus de données de contact

Orateurs