seminarie

VLABEL praktisch: 1 jaar standpunten en rechtspraak | wat zijn anno 2020 de mogelijkheden op het gebied van schenk- en erfbelasting?

29 oktober 2020 @ 13:30 - 17:00

Antwerpen

Inschrijven Print sessie

Programma

13u00
Registratie van de deelnemers en broodjesbuffet

13u30
Start van de opleiding (incl. koffiepauze)

Mr. Murielle Gijbels, Tiberghien
 

De veelheid aan standpunten, rechtspraak en publicaties maakt dat het anno 2020 bijna onmogelijk wordt om alles dag op dag te volgen. Dit leidt tot onzekerheid en praktische vragen. Wat is nu weer de laatste stand van zaken over de schenking van deelbewijzen van een Maatschap? Waarom aanvaardt Vlabel een beding van aanwas wel voor partners van 88 en 89 jaar, maar niet voor partners van 71 en 58 jaar? Als ik later mijn Tak-23 verzekering zou willen schenken, is het dan van belang hoe ik het contract nu afsluit? Ik ben gehuwd onder scheiding van goederen, zijn er nog andere mogelijkheden dan het beding van aanwas om mijn echtgenoot te beschermen? Is de schenking van de aandelen van mijn familiale vennootschap met privé-vastgoed dan toch vrijgesteld van schenkbelasting? En hoe doorkruist de fiscale anti-misbruikbepaling dit alles?

Opzet van dit seminarie is om aan de hand van 3 pijlers “familie, vermogen en onderneming” de visie van de Vlaamse Belastingdienst en, waar van toepassing, het antwoord van de rechtspraak hierop te verduidelijken. Geen gedetailleerde bespreking per standpunt, maar wel een uiteenzetting van de algemene visie en contouren zodat u concreet alarmbellen of opportuniteiten in uw dossiers kan detecteren.

17u00
Einde van de opleiding en mogelijkheid tot vraagstelling

Prijs

  • Prijs: € 200 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

IAB (B0574/2018-09) ) / BIBF / IBR: erkend voor 3 uren permanente vorming.

BIBF-IBR: erkend voor 3 uur permanente vorming.

Nationale Kamer van Notarissen: erkenning in aanvraag.

LOCATIE

Antwerpen (locatie weldra online)

De locatie komt weldra online en staat ook in de herinneringsmail
2000 Antwerpen

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

barbara.castermans@confocus.be

Meer contactgegevens

Sprekers