seminarie

Voedselveiligheid in grootkeukens: theorie en praktijk van autocontrole, traceerbaarheid en meldingsplicht

04 juni 2020 @ 09:00 - 17:00

Borgerhout (Antwerpen)

Inschrijven Print sessie

Programma

08u30
Registratie van de deelnemers en welkomstkoffie

09u00
Start van de opleiding

Eveline Notebaert (Q-Support)

Wie met voeding bezig is, moet wettelijk gezien voedselveiligheid kunnen garanderen. Dit is zeker van belang in de keuken van een ziekenhuis, een woonzorgcentrum, een school, … tot in een bedrijfskeuken. Het blijft een uitdaging om (aangepaste) maaltijden, die lekker en veilig zijn, te produceren. Als dat bovendien op grote schaal is, is een goede organisatie cruciaal en voldoende kennis een must.

Tijdens deze opleiding worden alle aspecten met betrekking tot voedselveiligheid in een grootkeuken nader toegelicht, vertrekkend vanuit de theorie, aangevuld met praktijkvoorbeelden. Vanuit de wettelijke principes autocontrole, traceerbaarheid en meldingsplicht zal verduidelijkt worden hoe dit op de werkvloer kan geïmplementeerd worden. Gebaseerd op de gehanteerde chechlists van het FAVV en de autocontrolegids voor de sector, zullen de basisvereisten één voor één aan bod komen en nader toegelicht worden. Naast de reeds lang toegepaste maatregelen met betrekking tot infrastructuur, reiniging, ongedierte, afval, persoonlijke hygiëne, … zal ook extra aandacht gaan naar allergenen en de overdracht van informatie hiervan.

Na deze opleiding weet u als verantwoordelijke waarmee u allemaal rekening moet houden en welke punten in orde moeten gebracht worden, zodat voedselveiligheid kan gegarandeerd worden. Bijkomend zal u gemakkelijker de FAVV-controle doorstaan of een smiley, via een audit, behalen.

Dagindeling:
– Koffiepauze in voor- en namiddag
– Lunch tijdens de middag

17u00
Einde van de opleiding

11u15

12u00

12u45
Lunch

14u00

14u45

15u45
Koffiepauze

16u00

17u00
Einde van de studiedag

Prijs

  • Prijs: € 400 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

FAVV: erkenning in aanvraag.

Milieucoördinatoren: erkend voor 7 uur permanente vorming.

LOCATIE

Van der Valk Hotel Antwerpen

Luitenant Lippenslaan 66
2140 Borgerhout (Antwerpen)

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers