Voedselveiligheid in grootkeukens: theorie en praktijk van autocontrole, traceerbaarheid en meldingsplicht

13 février 2020 @ 09:00 - 17:00

Gent

Inscrivez-vous Imprimer session

Programme

08u30
Registratie van de deelnemers en welkomstkoffie

09u00
Start van de opleiding

Eveline Notebaert (Q-Support)

Wie met voeding bezig is, moet wettelijk gezien voedselveiligheid kunnen garanderen. Dit is zeker van belang in de keuken van een ziekenhuis, een woonzorgcentrum, een school, … tot in een bedrijfskeuken. Het blijft een uitdaging om (aangepaste) maaltijden, die lekker en veilig zijn, te produceren. Als dat bovendien op grote schaal is, is een goede organisatie cruciaal en voldoende kennis een must.

Tijdens deze opleiding worden alle aspecten met betrekking tot voedselveiligheid in een grootkeuken nader toegelicht, vertrekkend vanuit de theorie, aangevuld met praktijkvoorbeelden. Vanuit de wettelijke principes autocontrole, traceerbaarheid en meldingsplicht zal verduidelijkt worden hoe dit op de werkvloer kan geïmplementeerd worden. Gebaseerd op de gehanteerde chechlists van het FAVV en de autocontrolegids voor de sector, zullen de basisvereisten één voor één aan bod komen en nader toegelicht worden. Naast de reeds lang toegepaste maatregelen met betrekking tot infrastructuur, reiniging, ongedierte, afval, persoonlijke hygiëne, … zal ook extra aandacht gaan naar allergenen en de overdracht van informatie hiervan.

Na deze opleiding weet u als verantwoordelijke waarmee u allemaal rekening moet houden en welke punten in orde moeten gebracht worden, zodat voedselveiligheid kan gegarandeerd worden. Bijkomend zal u gemakkelijker de FAVV-controle doorstaan of een smiley, via een audit, behalen.

Dagindeling:
– Koffiepauze in voor- en namiddag
– Lunch tijdens de middag

17u00
Einde van de opleiding

Prix

  • Prix: € 400 (HTVA)

Comment payer?

Inscrivez-vous

Accréditations

FAVV: la demande d'accréditation est en cours.

Milieucoördinatoren: accréditation à concurrence de 7 uur de formation.

Endroit

Gent (locatie volgt)


9000 Gent

Voir les directions

View locations

Questions?

Posez votre question à Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Plus de données de contact

Orateurs