Voedselveiligheid in de ziekenhuiskeuken: do's en don'ts

17 oktober 2019 @ 09:00 - 17:00

Nazareth

Inschrijven Print sessie

Programma

08u30
Registratie van de deelnemers en welkomstkoffie

09u00
Start van de opleiding

Eveline Notebaert (Q-Support)

Wie met voeding bezig is, moet wettelijk gezien voedselveiligheid kunnen garanderen. Dit is zeker van belang in de keuken van een ziekenhuis. Het blijft een uitdaging om aangepaste maaltijden, die lekker en veilig zijn, te produceren. Als dat bovendien op grote schaal is, is een goede organisatie cruciaal en voldoende kennis een must.

Tijdens deze opleiding worden alle aspecten met betrekking tot voedselveiligheid in een ziekenhuiskeuken nader toegelicht, vertrekkend vanuit de theorie, aangevuld met praktijkvoorbeelden. Vanuit de wettelijke principes autocontrole, traceerbaarheid en meldingsplicht zal verduidelijkt worden hoe dit op de werkvloer kan geïmplementeerd worden. Gebaseerd op de gehanteerde checklists van het FAVV en de autocontrolegids voor de sector (G-025), zullen de basisvereisten één voor één aan bod komen en nader toegelicht worden. Naast de reeds lang toegepaste maatregelen met betrekking tot infrastructuur, reiniging, ongedierte, afval, persoonlijke hygiëne, … zal ook extra aandacht gaan naar allergenen en de overdracht van informatie hiervan.
Na deze opleiding weet u als verantwoordelijke waarmee u allemaal rekening moet houden en welke punten in orde moeten gebracht worden, zodat voedselveiligheid kan gegarandeerd worden. Bijkomend zal u gemakkelijker de FAVV-controle doorstaan of een smiley, via een audit, behalen.

In voor- en namiddag is er een koffiepauze voorzien en tijdens de middag een warme lunch.

17u00
Einde van de opleiding

Prijs

  • Prijs: € 400 (excl. btw)

Korting voor VAS-leden
Leden van het VAS (Vlaams Artsensyndicaat vzw) ontvangen een korting van 15% op het inschrijvingsgeld. Indien u recht heeft op deze korting, gelieve dit te vermelden in het veld 'opmerking' bij uw online inschrijving. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

Milieucoördinatoren: erkend voor 7 uur permanente vorming.

FAVV: erkend voor 7u permanente vorming.

Locatie

Van der Valk Hotel Nazareth

E17 (tussen Gent en Kortrijk)
9810 Nazareth

Routebeschrijving

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers

Pin It on Pinterest

Share This