Een praktische kijk op de zakelijke rechten sensu lato: knelpunten bij het inroepen van zakelijke zekerheidsrechten tijdens de verdelingsprocedure na beslag | praktijkvoorbeelden van recht van erfpacht, opstal en natrekking

01 april 2020 @ 18:00 - 22:00

Antwerpen

Inschrijven Print sessie

Programma

17u30
Registratie van de deelnemers en broodjesbuffet

18u00
Knelpunten bij het inroepen van zakelijke zekerheidsrechten tijdens de verdelingsprocedure na beslag

Sandra Callewaert, Stagiair-gerechtsdeurwaarder (BTO), praktijkassistent (UGent | centrum voor Verbintenissen- en Goederenrecht)

Deze uiteenzetting bestaat uit drie luiken. In het eerste luik worden bepaalde zakelijke zekerheidsrechten besproken. De keuze van de zekerheidsrechten wordt ingegeven door enerzijds bevindingen uit een eerder gevoerd empirisch onderzoek en anderzijds ervaringen van de spreker in de praktijk. Tijdens deze bespreking wordt aandacht besteed aan de wettelijke grondslag, de omvang van de gewaarborgde schuldvordering, het onderpand, eventuele beperkingen en het ogenblik van ranginname. Het tweede luik focust zich op enkele knelpunten waarmee een openbare ambtenaar geconfronteerd wordt tijdens de verdelingsprocedure. In het laatste luik volgt een analyse van een aantal rangconflicten die kunnen optreden tussen samenlopende schuldeisers aan de hand van concrete casussen.

20u00
Praktijkvoorbeelden van recht van erfpacht, opstal en natrekking

Dhr. Kurt Becue, zaakvoerder Becue Expertises

Recht van erfpacht, opstal en natrekking worden vaak in één adem genoemd wegens hun onderlinge verwantschap. Het zijn zakelijke rechten die belangrijk zijn tijdens een verdelingsprocedure. Tijdens de opleiding wordt op elk dieper ingegaan met een praktijkvoorbeeld uit de rechtspraak.

22u00
Einde van de opleiding

Prijs

  • Prijs: € 220 (excl. btw)

Hoe betalen?

Inschrijven

Erkenningen

Landmeters-experten: Confocus is een door de Federale Raad van landmeters-experten erkende organisator. Deze opleiding is erkend voor 2 uur in het kader van de permanente vorming voor de landmeters-experten (volgens art. 9 Reglement permanente vorming) of voor het aantal BIV-uren, mits erkenning van deze opleiding door het BIV (volgens art. 3 Reglement permanente vorming)

IAB (B0574/2018-09): erkend voor 4u permanente vorming.

BIBF-IBR: erkend voor 4u permanente vorming.

Nationale Kamer van Notarissen: erkenning in aanvraag.

OVB: erkend voor 4 punten permanente vorming.

BIV: erkenning in aanvraag.

LOCATIE

Antwerpen (locatie weldra online)

De locatie komt weldra online en staat ook in de herinneringsmail
2000 Antwerpen

Routebeschrijving

View locations

Vragen

Contacteer Barbara Castermans (0473/222.152)

[email protected]

Meer contactgegevens

Sprekers