Joachim Meese

Hoofddocent Universiteit Antwerpen en Advocaat (Advocatenkantoor Joachim Meese)

Prof. Dr. Joachim Meese promoveerde in 2005 tot Doctor in de Rechten op het proefschrift getiteld “De duur van het strafproces. Onderzoek naar de termijn waarbinnen een strafprocedure moet of mag worden afgehandeld”. Hij is momenteel hoofddocent aan de Universiteit Antwerpen en verzorgt onderwijs in de vakgebieden strafprocesrecht en jeugdbeschermingsrecht. Daarnaast is hij advocaat aan de balie te Gent en meer bepaald advocaat-vennoot bij het kantoor Van Steenbrugge Advocaten. Hij is auteur van talrijke publicaties over diverse onderwerpen uit het domein van het strafrecht en het strafprocesrecht, lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen, maakt deel uit van diverse redactieraden en is een veelgevraagd spreker.

Prof. Dr. Joachim Meese is gebeten door het strafrecht en het strafprocesrecht. Het geven van het lezingen zorgt er niet enkel voor dat hij levendige contacten onderhoudt met rechtspractici, maar ook dat hij via de vragen die worden gesteld de vinger aan de pols kan houden bij wat leeft in de praktijk.

Prof. Dr. Joachim Meese kreeg van onze deelnemers een waardering van 9/10 voor de sessie 'Het hoger beroep in strafzaken' in de zaal strafrecht op de Rechtsdagen 2017.

 

“Zeer interessante spreker”
“Zeer gemotiveerde spreker, duidelijke documentatie”
“Rustig uitgelegd, niet halsoverkop. Ook toelichting gegeven over eventueel toekomstige heikelpunten”
Deelnemers over de opleiding "Strafrecht anno 2018: het hoger beroep en verzet in strafzaken"